Profielwalsen is een van de meest voorkomende manieren van metaalbewerking. Door middel van een profiel breng je patronen aan in het metaal en wordt het het perfecte product voor de eindconsument. Met deze 4 tips leggen we je hieronder precies uit hoe je het beste uit profielwalsen kunt halen:

1) Kies het juiste materiaal:

Het materiaal dat je kiest voor jouw profielwals bepaalt grotendeels de kwaliteit van het eindproduct. Zorg ervoor dat je kiest voor een materiaal dat sterk en duurzaam is, zodat het profielwals er jarenlang tegenaan kan.

2) Let op de afwerking:

De afwerking van het profiel is minstens zo belangrijk als het materiaal waarvan het gemaakt is. Zorg ervoor dat de afwerking soepel is, zodat de profielwals minder moeite heeft om het metaal te bewerken.

3) Kies de juiste maat:

Een profielwals is alleen zo goed als het profiel dat je erin maakt. Zorg ervoor dat je kiest voor een profielwals die de juiste maat heeft, zodat het profiel perfect rond is en niet gaat wankelen of slippen.

4) Let op de pasvorm:

Het is belangrijk om te controleren of de profielwals past bij het profiel dat je wilt maken. Als het profielwals niet goed past, kan het profiel gaan wankelen en zal de kwaliteit van het eindproduct minder goed zijn. Indien er een andere afwerking moet komen is het ook zaak om op tijd het profiel te veranderen. Het opnieuw instellen van de wals kost namelijk ook tijd.

Volg deze tips op en je bent verzekerd van een mooi metalen profiel dat jarenlang meegaat!

Comments are closed.