Hoe beveilig ik mijn pand tegen brand?

Brandwerende folie kan een levensreddend middel zijn wanneer er brand uitbreekt. Dankzij de toenemende capaciteiten van deze folie kiezen steeds meer bedrijven en consumenten ervoor om hun woning of pand extra te beschermen. Dat is zeker geen gek idee. Want de kosten van brandwerende folie zijn slechts een schijntje vergeleken de kosten die gemaakt worden wanneer er brand uitbreekt. En dan is er nog niet gesproken over het verlies van persoonlijk bezit dat onmogelijk te vervangen is. Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk de veiligheid van de mensen die in een pand aanwezig zijn. Door de brand voldoende te vertragen hebben zij een kans om het gebouw tijdig te verlaten.

Bescherm je dak en gevel

Een grote brand verspreidt zich snel. Dat vindt niet alleen in hetzelfde gebouw plaats. Ook andere panden kunnen in een munt van tijd in brand vliegen. Fassawall FireStop A2 brandwerende folie is dé manier om dat te voorkomen. Deze folie wordt namelijk op gevels en daken geplaatst. Dat zijn met uitstek de plekken waar een brand van het ene op het andere pand overgaat. Over het algemeen is de kans veel groter dan een brand bij een van de omliggende gebouwen ontstaat dan in je eigen pand. Door brandwerende de folie te plaatsen is de kans op schade door brand daardoor vele male kleiner.

Een innovatieve, brandwerende folie

Fassawall FireStop A2 brandwerende folie doet alles wat je van dit product kunt verwachten. Het houdt de verspreiding van brand zo lang mogelijk op. In het meest positieve geval wordt de verspreiding van het vuur zelfs volledig gestopt. Dat voorkomt eveneens het vrijkomen van schadelijke stoffen tijdens een brand. Over het algemeen geldt sowieso dat minder rookt leidt tot minder schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Kortom, het laten plaatsen van brandwerende folie levert enorm veel veiligheid en andere voordelen op.

Leave a Reply