Hoe kan ik het voordeligst printen op kantoor?

Een Zakelijke printer moet aan meer voorwaarden voldoen dan een printer die thuis door consumenten wordt gebruikt. De efficiƫntie van de printer is onder andere van een veel groter belang. Dat komt omdat bij de meeste bedrijven heel wat geprint wordt. Als iedere afdruk duur is, dan lopen de kosten vrij snel hoog op. De snelheid van een professionele printer is eveneens een belangrijke factor. Dat heeft ook weer te maken met de effectiviteit van een bedrijf. Want als je steeds lang op je afdrukken moet wachten, dan loopt het werk uiteindelijk vertraging op.

Meer om rekening met te houden met een zakelijke printer

Het volume dat dagelijks uitgeprint wordt is veel groter bij bedrijven dan bij consumenten thuis. Hierdoor is het wel zo prettig als je veel papier op kunt slaan. Een groot reservoir doet wonderen. Natuurlijk is de kwaliteit van de afdrukken ook van belang. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met het doel van de printer. Pagina’s met alleen tekst printen vraagt om een ander type printer dan wanneer er foto’s in hoge kwaliteit afgedrukt moeten worden.

Laserprinters en inkjet printers

Inkjet printers zijn in staat om afbeeldingen in kleur en in hoge kwaliteit af te drukken. Maar er zitten wel twee nadelen aan. In de eerste plaats is de prijs per afdruk behoorlijk duur. Dat komt met name omdat de cartridges met inkt die in een dergelijke printer gestopt moeten worden behoorlijk hoog geprijsd zijn. In de tweede plaats duurt het relatief lang om een afdruk te maken. Als je dagelijks veel tekstdocumenten print, dan is een laserprinter veel beter geschikt. Die zijn in staat om razendsnel tekst af te drukken. Over het algemeen kun je ook veel meer papier tegelijk in het reservoir kwijt. Hierdoor bespaar je met een laserprinter op twee manieren tijd, en dus geld.

Leave a Reply