We geven op het internet nogal gemakkelijk privacy gevoelige informatie vrij. Denk daarbij aan bankgegevens, identiteitsgegevens maar bijvoorbeeld ook geboortedata en andere persoonsgegevens. Je staat er zo snel niet bij stil dat er mensen en criminele organisaties zijn die deze gegevens wel heel interessant vinden. ISO 27001 is een normering die je dan ook goed in de gaten wil houden wanneer je bij een website jouw informatie achter moet laten en via iso2handle.nl kan jij dit nakijken. Het is een normering die jou een hoop ellende bespaart.

Een goede beveiliging
Door te voldoen aan de eisen van deze normering geeft een bedrijf of organisatie aan dat men online voldoet aan strenge beveiligingseisen. Het is dus niet zo dat er zomaar een informatielek op de website staat waardoor criminelen er met jouw gegevens vandoor kunnen gaan. Dit geeft jou rust en vertrouwen wanneer je bijvoorbeeld via het internet bankiert of wanneer je een bestelling doet bij een webwinkel waarbij jij je bankgegevens moet invullen.

Het gevaar van cyberaanvallen
Cybercriminelen gaan steeds meer doortrapt te werk. Men komt erachter dat websites steeds beter worden versleuteld en daarnaast ontdekt men dat bepaalde bestanden van buitenaf te ontcijferen zijn wanneer men de juiste technieken hanteert. Cyberaanvallen zullen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld het online bankverkeer ontregelt raakt. Daarnaast zorgen cyberaanvallen ervoor dat websites tijdelijk úit de lucht’ worden gehaald om het lek in de beveiliging te detecteren en te dichten.

Weet hoe het zit met de normering
Door het bekend worden van deze beveiligingslekken wordt de ISO normering steeds verder aangepast. Wanneer je volgens de laatste regels een normering wil aanhouden op jouw site of bij jouw bedrijf is het zaak dat je regelmatig kijkt of jouw online omgeving nog wel up tot date is. Zodoende weet jij zeker dat jouw online omgeving veilig is. 

Leave a Reply