Hoe kan ik het beste een keerwand plaatsen?
Een Keerwand kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het zijn meestal betonnen constructies die heel wat krachten op kunnen vangen. In Nederland worden ze volop gebruikt. Dat komt omdat je met keerwanden het optimale uit de beschikbare grond kunt halen. En in ons land zijn er relatief veel inwoners ten opzichte van de beschikbare grond. Hierdoor is de ruimte schaars. Gelukkig kunnen keerwanden dan uitkomst bieden.
Manieren om keerwanden in te zetten
Er ongelooflijk veel manieren waarop keerwanden efficiënt ingezet kunnen worden. Je kunt er bijvoorbeeld een opslagplaats mee creëren. Hier kun je grove materialen zoals stenen, zand, grind en zout in opslaan. Maar je kunt keerwanden ook inzetten om een opslagplaats voor mest te creëren. Hoogteverschillen kunnen ook gemakkelijk gecorrigeerd worden door gebruikt te maken van keerwanden. Die vind je bijvoorbeeld in je tuin. Voor de aanleg van een vijver zijn keerwanden eveneens ontzettend handig. Je creëert er namelijk eenvoudig een afrastering mee. Ze zijn daarom ook prima in te zetten als kademuren, bijvoorbeeld langs een gracht of beek.
Het plaatsen en transporteren van keerwanden
Keerwanden zijn massieve en zware constructies. Je kunt ze dus niet zomaar even vervoeren. Ook voor de aanleg ervan zul je waarschijnlijk gebruik moeten maken van grote machines. Om deze redenen worden keerwanden vrijwel uitsluitend door professionals geplaatst. Het is belangrijk dat alles van tevoren zorgvuldig opgemeten wordt. De plaatsing zelf zal dan een stuk soepeler verlopen.
Keerwanden zijn duurzaam en solide
Een keerwand wordt over het algemeen van beton gemaakt. Hierdoor zijn het vrijwel onverwoestbare muren waar je een leven lang mee vooruit kunt. Het is daarom een eenmalige investering waar je jarenlang plezier van kunt hebben. Plantmateriaal, insecten en andere organismen in je tuin kunnen de keerwanden niet aantasten. Hetzelfde geldt voor het weer. Want weersomstandigheden zullen een keerwand niet aantasten.