Waar moet je op letten bij een uitkiezen van een nieuwe badkamer?

In een Badkamer showroom kun je over het algemeen schitterende ideeën aantreffen. Het is alleen lang niet zo makkelijk om deze naar je eigen badkamer te vertalen. Tenzij je de gehele inrichting volledig kopieert. Maar dat is lang niet altijd even eenvoudig. Want de afmetingen van een badkamer zijn overal anders en bovendien in veel gevallen beperkt. Daarnaast wil je natuurlijk ook graag je eigenlijk smaak en creativiteit naar voren laten komen. In dit artikel vind je een aantal tips om dat voor elkaar te krijgen.

Een ruimtelijke indeling staat erg mooi in een badkamer

De meeste badkamers zijn niet al te groot. Een ruimtelijk ogend geheel creëren is daarom helemaal niet zo eenvoudig. Toch zijn er een aantal handige tips om dat te doen. Een glazen douchewand helpt bijvoorbeeld al enorm. Je badkamer zal een stuk minder hokkerig overkomen. Een tweede idee is om te kiezen voor hangende badkamermeubels. Daar kun je onderdoor kijken en dat geeft een ruimtelijk idee. Ze hebben bovendien andere voordelen. De vloer van je badkamer is bijvoorbeeld erg eenvoudig schoon te houden. Daarnaast kunnen veel mensen de hippe look van hangende meubels waarderen.

Neutrale kleuren en voldoende verlichting

Een badkamer moet rust uitstralen. Lichte kleuren zijn daar het meest geschikt voor. Zeker in een ruimte met beperkte afmetingen. Donkere en felle kleuren gaan snel vervelen. Bovendien lijken die op je af te komen waardoor de kamer nog kleiner lijkt. Verlichting kan eveneens wonderen doen. Een wat grote dan gemiddeld raam staat bijvoorbeeld erg mooi. Het is daarnaast een goed idee om verlichting bij de spiegel te installeren. In de badkamer zijn lampen praktisch, maar ze kunnen eveneens zorgen voor extra sfeer. Om extra rust te creëren moet je zorgen voor een opgeruimde badkamer. Dat betekent onder andere dat je de ruimte niet te veel vol stopt met meubels, accessoires en kastjes.

Comments are closed.